Så här i Corona-tider är det många företag som låter sin anställda jobba hemifrån under flera år nu har även företag och organisationer experimenterat med att inte ha något fast skrivbord för sina anställda. Tanken är att spara kontorsplats genom att folk inte har fasta skrivbord.

Får den anställde ett tydligt ansvarsområde och delmål så prisar nog de flesta möjligheten att jobba hemma. Autonomi är viktigt för att vi ska kunna prestera i jobb som kräver tankekraft.

Så om vi slår ihop delarna: Företagens vilja att spara pengar på kontorsplats och vår vilja att fritt kunna välja vårt när, var, hur så tror jag att vi allt mer kommer att se att vi i framtiden enbart digitalt kopplar oss samman med företaget.

Vi får en mejladress på företagshubben som vi kopplar mot vårt mejlprogram och mot Skype/Teams, vi får ett telefonnummer via företagsväxeln som kopplas mot vår privata telefon med en telefonväxel som kan stängas av när vi är lediga och vi får en inloggning till företagets arbetsytor och intranät så att vi kan samarbeta med våra kollegor. Och pang! Helt plötsligt kan vi jobba från Malaysia om vi har lust med det! 😉

Prisa gudarna för molnet!!


Josefin Deiving

Organisationsutvecklande IT-generalist och Nutidspejlare med bakgrund inom utbildning - Jobbar nuvarande inom politiken.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *