Jag höll för ett tag sedan en dragning om stress i försäkringsbranschen för försäkringsbolagens arbetsgivarorganisation: FAO och pratade om hur de anställda upplevde de Performance Management-system i vilka deras arbetsprestation mäts/ska uppmuntras(?).

Efter dragningen fick vi en spännande parts-dynamisk samtal om vad som egentligen driver prestation utifrån bland annat Dan Pinks sammanställning av den sociala forskning som finns inom området (Hans TED-talk om den forskningen här).

Det fick mig att tänka.. Den sociala forskningen i kombination med teknologin öppnar faktiskt upp oanade möjligheter. Jag har förut skrivit om hur man genom teknikprogrammen kan göra rutinjobb roligare genom att gamefiera processen – tänk vilka möjligheter det öppnar upp när det gäller att göra våra jobb kul? Det vill säga ta användning av vad vi vet om människans driv och kombinera det i datasystem som drar fram det bästa ur oss!

Vi lever sannerligen i en spännande tid!!


Josefin Deiving

Organisationsutvecklande IT-generalist och Nutidspejlare med bakgrund inom utbildning - Jobbar nuvarande inom politiken.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *